Naschrift

Dit is het einde van ‘Een Cursus in Autolyse’. Ik heb nog een paar opmerkingen die ik met je wil delen en dan volgen de twee extra’s die ik je heb beloofd.

autolyseKlaar Zijn

Als je gelooft dat je na één keer Autolyse te hebben gedaan ‘klaar’ bent, dan zit je er naast (uitzonderingen daargelaten). De ego-denkgeest — dat wat jij denkt te zijn en wat denkt jij te zijn — zal alles wat je doet gebruiken om je in een nieuwe slaap te wiegen en gevangen te houden in de ego-denkgeest-gevangenis.

Denken en geloven dat je ‘wakker’ bent en daardoor vrij, is niet hetzelfde als wakker en vrij zijn. De ego-denkgeest vindt het prima als jij gelooft dat je wakker en vrij bent, want elk geloof is onwaar en het betekent alleen maar dat je nog steeds slaapt en gevangen zit. Je bent nu zelfs een gemakkelijkere gevangene geworden, want een gevangene die denkt dat hij vrij is zal geen poging wagen om uit de gevangenis te breken.

Je komt er niet onderuit om bezig te blijven met het wegsnijden van onwaarheid, overtuigingen, geloof en aannames tot je werkelijk ‘klaar’ bent. ‘Klaar’ zijn is niet iets dat je intellectueel kunt weten of verklaren, het is geen conclusie na gedane arbeid, maar het is eerder een realisatie die je overvalt; opeens heb je door dat je ‘klaar’ bent.

Alsmaar Verder

Het hele proces kan zomaar jaren in beslag nemen. Het hangt af van de hoeveelheid ‘onwaarheid’ die je in je ‘lichaam-geest-systeem’ hebt opgeslagen. Maar ook hoe graag je het wilt doet er toe, de serieuze intentie om wakker te willen worden is van doorslaggevend belang.

Onthoudt dat je het niet kunt forceren of versnellen; het gebeurt wanneer het gebeurt en niet per se wanneer jij wilt dat het gebeurt. Heb geduld. Als je het echt wilt, als de serieuze intentie aanwezig is, dan gebeurt het.

Ga gewoon alsmaar verder.

Aanbevolen Literatuur

Er zijn een aantal boeken waarvan ik persoonlijk denk dat ze behulpzaam kunnen zijn. Een lijst hiervan vind je onder de link: LITERATUUR.

Reageren

Ik vind het leuk om van je horen. Ik ben benieuwd wat je van deze website vindt en alle op en aanmerkingen zijn welkom. Ook als je vragen hebt of iets kwijt wilt aan mij, dan kun je contact opnemen via: CONTACT; of een afspraak met me maken via: AFSPRAAK.

Nieuws

In principe is deze website compleet en volledig wat de inhoud betreft, maar soms verandert er iets of ontstaan er nieuwe inzichten of nieuwe methodes die ook behulpzaam kunnen zijn. Nieuws hierover vind je hier: NIEUWS.

Ga Naar Extra: “Memento Mori”


Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de volgende sites:

Als je me wilt helpen met het in stand houden van mijn websites en mijn hulp aan mensen die zoekende zijn, vraag ik je vriendelijk om op de onderstaande link te klikken en een kleine bijdrage te doen. Ik dank je bij voorbaat en wens je een goede zoektocht.

Doneren?