Introductie

De Autolyse Cursus is geen spirituele cursus. Hij is niet bedoeld om het ego te versterken, als in een meer spiritueler ego, maar juist om het ego tot zwijgen te brengen. Deze cursus is ontwikkeld voor mensen die willen ontwaken uit de droomstaat, hij is niet ontwikkeld om hen nog dieper in slaap te wiegen, zodat zij zich ten onrechte gelukkig kunnen voelen in een nog hardnekkiger droom.

welkomDe Uitnodiging

Elk moment van elke dag, ons hele leven lang, worden we uitgenodigd om wakker te worden. Elke nanoseconde van elke seconde opnieuw en het is nooit te vroeg en nooit te laat om de uitnodiging te aanvaarden.

Meestal gaat het aan ons voorbij, maar wanneer we de uitnodiging herkennen, is het de perfecte tijd om de ogen te openen en te zien wat waar is. Dan is het tijd om alle onzin en drama van ons af te schudden zodat we het leven kunnen ervaren zoals het werkelijk is.

Mensen die deze website bezoeken, krijgen op deze manier de uitnodiging om wakker te worden uit de droom. Dat kan met behulp van het Zelfonderzoek en de Autolyse die op deze website worden aangeboden.

Deze website gaat over inzien dat alles wat we ons hele leven als realiteit en werkelijkheid hebben ervaren, niets te maken heeft met wat werkelijk waar is. Dit kan verontrustend zijn, het is aan jou om vast te stellen of je er klaar voor bent.

Wakker Worden

Wanneer we ontwaken, zien we in dat we ons hele leven in een droomstaat hebben verkeerd en begrijpen we dat we pas echt kunnen gaan leven wanneer we die illusie doorzien. Problemen kunnen pas opgelost worden wanneer we zien waarop ze gebaseerd zijn, dit kunnen we niet zien zolang we in droomland vertoeven.

Er zijn niet veel mensen die werkelijk wakker willen worden om de realiteit van het bestaan en henzelf te ervaren zoals het werkelijk is. De meeste mensen willen het liefst hun huidige droom inleveren voor een leukere en prettigere droom, of hun huidige droom behouden omdat deze inmiddels leuk en prettig is.

Alleen mensen die willen weten wat waarheid is, ongeacht wat die waarheid inhoudt of welke consequenties er aan vast zitten, zijn bereid om werkelijk te ontwaken uit de droomstaat.

Volwassen Versus Onvolwassen

Wakker worden is het verschil tussen een geestelijk kind blijven en geestelijk volwassen worden. Het gaat niet om ‘kind’ en ‘volwassen’ gerelateerd aan leeftijd, maar om emotioneel-geestelijke onvolwassenheid en emotioneel-geestelijke volwassenheid gerelateerd aan hoe goed we in staat zijn de ware werkelijkheid te ervaren en de droomstaat te doorzien voor wat het is.

Iemand met een hoge leeftijd noemen we volwassen terwijl deze persoon emotioneel-geestelijk nog steeds een kind kan zijn. Een man van 65 jaar oud kan emotioneel-geestelijk nooit ouder zijn geworden dan 11 jaar en het is heel goed mogelijk dat een kind van 11 jaar al lang emotioneel-geestelijk volwassen is.

Er is overigens niets mis met emotioneel-geestelijke onvolwassenheid zolang we geloven dat we ‘gelukkig’ zijn, het wordt pas een ramp wanneer we doorkrijgen dat we niet ‘gelukkig’ zijn. Het komt sowieso zelden voor dat iemand die ‘gelukkig’ is de uitnodiging om wakker te worden herkent.

Spiritualiteit

Om onnodige verwarring te voorkomen, moet ik het even hebben over mensen die zichzelf ‘spiritueel’ noemen of zeggen dat ze ‘spiritueel bezig’ zijn. Veel spirituele mensen geloven namelijk dat ze wakker zijn en dat ze de ware werkelijkheid ervaren, maar dat is niet zo.

Deze ‘spirituele’ mensen geloven dat we allemaal één zijn, dat alles liefde is en dat alles goed komt als je maar positief denkt en positief doet, maar zij hebben slechts een nieuwe prettigere droom voor zichzelf gecreëerd en zijn emotioneel-geestelijke kinderen in een gedroomde speeltuin.

Een nieuwe droom is het enige wat New-age en de meeste moderne spiritualiteit te bieden hebben. Daar is niets mis mee, maar het heeft niets met waarheid of ontwaken te maken.

Ontwaken Uit De Droom

Ik ben niet van plan om uitvoerig uit te leggen hoe het allemaal in elkaar steekt. Het is niet van belang om het intellectueel te begrijpen. Intellectueel begrijpen is nog steeds een begrijpen in de droomstaat. Het is de bedoeling om uit de droomstaat te ontwaken.

Deze website reikt slechts handvaten aan die gebruikt kunnen worden om te stoppen met dromen en te zien wat werkelijk waarheid is, om van daaruit eindelijk te beginnen met leven.

Ontwaken uit de droom is niet een leuke reis en Autolyse is niet een prettige methode. Sommige mensen vergelijken het met ‘jezelf levend villen’, het ‘langzaam wegzinken in een oeverloze zee’, of ‘jezelf nucleair vernietigen’. Je begint er niet aan omdat je het leuk vindt, je begint er aan omdat je niet anders meer kunt.

Geen Andere Optie

Er zijn slechts een handjevol mensen die werkelijk willen weten wat waar is. Zij moeten weten wat de werkelijke realiteit van dit bestaan is en wie en wat zij zelf zijn. Ze zijn bereid om alles daarvoor op te geven en alles te verliezen, omdat ze geen andere optie meer hebben.

Voor absolute en totale vrijheid moet je iets overhebben en als je er aan begint, doe je dat omdat je niet anders kunt. Niet vrij en niet wakker zijn moet geen optie meer zijn en doorgaan op de oude voet moet niet meer tot de mogelijkheden behoren.

Wakker worden is een egoïstische daad. Alleen mensen die bereid zijn om letterlijk alles te verliezen en alles op te geven, zijn de mensen die op zoek zijn naar emotioneel-geestelijke volwassenheid. Dat zijn de mensen die werkelijk wakker willen worden uit de droomstaat en willen ervaren wat waarheid en werkelijkheid is.

Voor die mensen is deze website bedoeld.

Ga Naar: “Wat Is Dit?”